1
Додаю спогади учасників табору в Ср Квіт 15, 2009 10:58 am
Orlyk
ГЕРЦЬ . 2006
Мабуть, свою розповідь варто почати з того, що я вирішила не зраджувати щорічній серпневій традиції і поїхати на крайовий табір (ну а чим ще можна таким цікавим зайнятися перед початком навчання?). Написала зголошення аж на три табори, серед яких не було Герця. (я вирішила, що з мене абсолютно достатньо досвіду попереднього року, коли мені коротко, але ясно і чітко пояснили, що і без мене бажаючих покататися на кониках багато). Тому можна уявити моє здивування, коли мені подзвонили і радісно повідомили, що я їду на Герць!!! Що ж, від долі не втечеш. Вона сама тебе знайде, коли прийде час
Якщо спитати мене щось про цей табір, то я можу розказати багато чого цікавого (а скільки всього вже наслухалися мої друзі). В мене насправді залишилося багато яскравих спогадів. Комплексно оцінюючи табір, я можу сказати, що він був добре продуманим і організованим, цікавим та нестандартним. Про це можна судити з рівня обізнаності та підготовки інструкторів до гутірок, які вони проводили; з тематики тих самих гутірок, ватер, теренових ігор та просто змагів; традицій, за якими ми жили на таборі, як на Січі; з ненудної і небанальної, дуже насиченої різними цікавинками програми. На запитання: .Що мені найбільше запам’яталося з табору. я б не змогла дати однозначної відповіді.
Коні?
Звичайно, це одне з найкращого, що було на .Герці.. Такі хороші щирі істотки з гарними очима і густими гривами. Ну як таке чудо можна не полюбити з першого погляду, а потім ще й забути?!.. Найдивніше те, що ми чистили коней і це приносило стільки радості, ніби ми купалися в басейні п’ятизіркового готелю і попивали дорогущі коктейлі! Всі наші заняття проходили дуже класно під керівництвом розумних та досвідчених інструкторів. На початку кожного ми проводили не дуже довгу руханку на конях для вироблення правильної осанки і для того, щоб ми могли комфортніше почуватися в сідлах. Потім ми їздили по колу чи просто вздовж поля, або вчилися переходити через перешкоди, їздити риссю, деякі щасливчики навіть виходили на галоп... Коні стали нашими найкращими друзями. Йдучи з заняття верхової їзди ми вже мріяли про наступне.
Гутірки?
Так, вони були насправді цікавими. Я особисто дізналася багато нового, особливо те, що довели вчені останнім часом, і просто гарно провела час. Більшість теоретичних занять відбувалися в формі дискусій, а не нудних монологів .університетського лектора. - так що кожен міг висловити свою думку. Є, звичайно, як без кількох веселих .ляпсусів., з яких ми потім сміялися до кінця табору. Майже кожна теоретична гутірка мала практичне продовження (піонерка - таборові споруди, два пера -. здача двох пер, природознавство . гербарій, ПМД . алярмова перевірка учасників на пластову готовність.), по якому було видно, наскільки ми засвоїли даний нам матеріал і наскільки інструктор справився зі своїм завданням .просвітництва. учасників.
Їжа?
Я думаю, що мені вибачать моє чесне признання і не сміятимуться з мене почувши, що я, Галушка Олена Михайлівна, вперше попробувала своїх братів молодших лише на цьому таборі . але суп з галушками все-таки був дуже смачний! Годували нас (годували ми самі себе?
Гопак?
Як на мене це взагалі супер. Потрібно ж кудись викидати енергію (позитивну чи негативну . це вже як у кого), яка аж виривається назовні! Є всі вправи, розтяжки, вивчення прийомів. Дехто в шейпінг-клубах (правда, сумніваюсь, що там вчать якихось бойових елементів
Компанія?
Люди на таборі зібралися різні, з неоднаковими інтересами та життєвими поглядами., з різними моральними цінностями та й, в кінці кінців, що таки має вагу, різного віку. Табір дав нам можливість познайомитися і спробувати зрозуміти один одного. Комусь це вдалось, комусь ні. Взагалі я дуже задоволена людьми, які мене оточували на таборі (особливо своїм супергурточком) і дуже б хотіла, щоб наші зв’язки не обірвалися в майбутньому.
Це все, та ще багато чого іншого, залишили приємний слід у моєму серці. Я вкотре переконалася у правильності фрази: .Все, що не робиться, робиться лише до кращого..
Я би з задоволенням поїхала на цей табір ще раз!
Пл. розв. Галушка Олена
К. ч. 2 ім. Олени Степанів
Львів
К. ч. 2 ім. Олени Степанів
Львів